Li-mae en de letterkamer Li-mae en de letterkamer Li-mae en de letterkamer

Li-mae en de letterkamerLi-mae en de letterkamer

Het boek gaat over het meisje Li-mae en haar twee vrienden Iva (stamt van de pimpelmezen) en de oude man Emil. En over haar niet-vriendin mevrouw Spatlap met haar poetsdoek. Li-mae heeft een geheim en dat is dat ze overal letters in ziet. Li-mae gaat vaak naar de letterkamer van Emil. Emil is ooit in de kamer aangekomen met alleen een koffer, een deken en een zachte letterzak met vakjes. Op een middag schudt Emil daar een aantal letters uit en legt ze in rijtjes op de lettertafel. ‘Hiermee kan ik de zin van mijn leven leggen’, zegt Emil. ‘Van je leven?’, Li-mae wil weten wat Emil bedoelt. Ze probeert woorden met de letters uit de zachte letterzak te leggen en die woorden aan elkaar te rijgen tot Emil’s zin. Maarrr... het lukt haar niet en Li-mae laat de letters liggen. Dan komt mevrouw Spatlap met haar poetsdoek en je begrijpt het: de volgende dag zijn alle letters weggepoetst. Mevrouw Spatlap heeft de letters in haar emmer gedaan en vanuit haar luchtballon meegegeven met de wind. "Letters, die zijn toch niet van levensbelang", roept ze nog. Iva vangt nog net een t op. Dat is alles wat er van de zin over is. Emil is stil nu. Hij spreekt geen woord. En uit zijn ogen komen tranen. Li-mae en Iva besluiten de letters van Emil's zin te gaan zoeken. Ze nemen de zachte letterzak mee en gaan op pad. Iva weet van de richting en de wind en Li-mae heeft haar geheim... Ik verklap vast hoe het afloopt, want in het boek doe ik dat al op pagina 1: GOED!

Ik illustreerde het boek met tekeningen en collages. In het deel waarin de zoektocht van Li-mae en Iva wordt beschreven, maakte ik gebruik van een aantal van mijn schilderijen.

Bestellen

Het boek Li-mae en de letterkamer heeft 48 pagina’s full-color druk en kost 19,50 euro inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen door een mail te sturen naar: ike.smitskamp@ikesmitskamp.nl of info@overhetvoetlicht.nl.


Reacties van lezers

Carolien Gevers
Kinder en Jeugd Psycholoog, Amsterdam

Wat een prachtig boek en een origineel verhaal! Leuk al die beeldende kleine details van bv de knipoog en de schram na de val met het bloed. Ook top die opmerking waar ze zegt: " thuis zou ik gaan huilen" en dan verderop:" hier is niemand die het hoort"! Geweldig! Pag. 28 t/m 31 zijn mijn favoriete schilderij- landschappen hoewel ik pag. 11 ook heel leuk vind met die lange L en het i-tje en de vondst van de s in de vorm van de neus! Ook trouwens de tweeling en hoe die aan het eind van het boek weer verrassend terugkomt! De letterzak is prachtig en zo concludeer ik dat het boek een pareltje is voor de kunst liefhebbende volwassene en een mooie avontuurlijke zoektocht biedt voor de jonge nieuwsgierige beginnende lezer!
Chapeau!

Suci (9 jaar)
De Bilt

Li-mae-recensie door Suci

Naomi (9 jaar)
Amsterdam

Ik heb Li-mae en de letterkamer uit, ik vond het een heel leuk boek.

  1. Er zijn leuke plaatjes bij.
  2. De hoofdpersoon beleeft een heel leuk en spannend avontuur.
  3. Er zit fantasie in. En
  4. Je kunt er iets over leren. Ik heb namelijk geleerd dat je heel vaak letters gebruikt en dat die dus best belangrijk zijn.

Lieke (7 jaar)
Utrecht

Li-mae-recensie door Lieke